Blijven dromen

Volgens mij was het zo ongeveer in januari. Uiteraard begon het jaar 2020 toen, maar ook mijn obsessie voor het aftellen naar de maand september. Na het stranden van mijn relatie eind 2019 besloot ik hoe dan ook de wereldreis alleen te gaan maken die we samen voorgenomen hadden. Zo ongeveer ‘tig keer per dag vroeg ik me af hoe ik de 9 maanden tot september sneller kon laten passeren. Wonderwel bleek het toch elke week weer te lukken om een turfje te zetten. In maart werd het tijd om ook mijn collega’s in te lichten dat ik zou gaan stoppen omdat ik de wijde wereld in wilde trekken. Het kreeg vorm en ik voegde de spreekwoordelijke daad bij het woord. De route ontvouwde zich langzaam maar zeker in mijn hoofd. Niets zou me meer in de weg staan, helemaal klaar om mijn droom na te jagen! Toch…?

Nou niet dus, Corona was zijn naam. Wat een wegblokkade werd dát! Onderaan in mijn mailbox bleef de mail aan mijn collega’s staan. Elke dag had ik het streven om dat motiverende mailtje te kunnen lezen, daarvoor moest ik blijven doorwerken zodat ik niet teveel onverwerkte mails had staan. Kriebels en onrust tot en met, wanneer zou ik kunnen vertrekken? Er móest iets gebeuren! Zo kwam het dat ik redelijk spontaan begon aan het behalen van mijn motorrijbewijs. Iets wat ik gepland had voor ná mijn reis vanwege mijn spaardoel, de vrijheid van een motor leek me altijd al magnifiek. Bloed zweet en tranen kostte het me, maar geef nooit op was wat ik tegen mezelf zei.

Mijn eerste serieuze rit,

En nu is het oktober. Naast mijn motorrijbewijs heb ik ook geïnvesteerd in het opknappen van de motor van mijn pa. De eerste ritjes zijn gemaakt en dat voelt super. De Corona vooruitzichten zijn met de tijd nu niet bepaald beter geworden. Daarom is er een andere droom semi-gerealiseerd. Een heel stuk eerder dan dat ik had durven bedenken, maar er staat zomaar ineens ook een vrachtwagen op de oprit!

Het ombouwen van mijn Iveco Daily 70c17 zal het project van de aankomende winter worden. Met heel veel goede moed en hulp van mijn pa, hoop ik dat deze in het voorjaar klaar zal zijn. Nu ik dit back-up plan heb kan ik eindelijk toegeven dat de onrust wat afneemt. Wat Corona ook gaat doen, er zullen altijd landen zijn die niet meer rood gekleurd zijn… Een nieuwe aftelfase kan van start, op naar het voorjaar van 2021!

Berichten gemaakt 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven